Monthly Archives

maart 2019

Dag 5: Cedar City – Cannonville

By | 2019: Roadtrip with Dad | No Comments

Dag 5: Cedar City – Cannonville

Het motel waar we verblijven serveert prima ontbijt. Dat smikkelen we dan ook graag op en rijden vervolgens naar de Walmart voor een lunch en wat snacks voor onderweg. Dan de tank vol en hup, richting Bryce Canyon National Park.

Wat meteen opvalt is dat het aardig fris is. Het is dan ook nog vroeg, namelijk half 8 als we onderweg zijn. We rijden via de prachtige UT 14 door Dixie National Forest. De zon is net op en dat geeft de lucht prachtige rode, roze en oranje gloeden. We zien de sneeuw langs de weg steeds harder stijgen en de temperatuur steeds harder dalen. Op een gegeven moment is het -4 graden buiten. Af en toe stoppen we om een foto te maken, maar we schieten toch snel weer de auto in. We komen haast niemand tegen en genieten van al het pracht om ons heen.

Na anderhalf uur bereiken we het toegangspoortje van het park. Ik laat er onze pas zien en we bezoeken er meteen het Visitor Center. Ik koop er meteen een mooie, stevige hiking jas. Met Bryce Canyon erop. Best een kek ding en ik voel me meteen wat warmer. Lekker een kop koffie erbij en plots is pa weg. Ik vermoed dat hij naar het toilet is maar niet veel later zie ik hem met een grote tas vol souveniers de winkel verlaten. Of hij ook er ook een extra koffer bij heeft gekocht…? Nee dat dan weer niet.

Dan op naar de viewpoints. Er zijn er feitelijk maar 4 open en we bezoeken ze allemaal. Het is een graad of 7 maar het voelt toch warmer door de zon die al flink schijnt. We turen een tijdje over de besneeuwde, oranje rotsen en vinden het beide erg jammer dat we hier niet kunnen wandelen. De Peekaboo Trail stond op het programma en bij de trailhead zien we meteen waarom het niet mogelijk is; niet alleen ligt er nog veel sneeuw, de trail ligt ook vol met losliggende stenen en diepe modder.

Gek genoeg verlaten we een prachtig park als Bryce weer na een uur, simpelweg omdat er niets meer te doen is. De enige trail die open is is de Mossy Cave Trail. Deze ligt buiten de doorgaande weg van het park maar zijn er binnen een kwartier. Zoals verwacht was het aardig druk bij de trailhead, al kunnen we wel een parkeerplaatsje bemachtigen. De wandeling leidt langs een Cave en een kleine waterval en is verrassend mooi. Overal hoor je smeltwater en dankzij de zon en de blauwe lucht steekt de oranje kleur van de rotsen er prachtig bij af. We vinden een plekje langs het riviertje waar niemand is en we blijven er een half uurtje picknicken. Prachtig.

Als we terug zijn wordt plan B maar in werking gezet: Kodachrome Basin State Park. Een klein parkje dat best afgelegen ligt. We rijden een tijdje over het verhaarde gedeelte van de Cottonwood Canyon Road alvorens we het parkje bereiken. De ranger aldaar is blij ons te zien en steekt een langdurig monoloog af wat we allemaal beslist moeten gaan zien. Een aardig meisje en we volgen een advies van haar op, namelijk het wandelen van de Shakespeare Arch and Sentinal Trail. Een niet al te lange en lastige wandeling (ongeveer 3 km) die leidt naar een Arch (niet super indrukwekkend) en vervolgens op en neer gaat langs een grote rotsformatie. Vooral de uitzichten over Grand Staircase-Escalante National Monument zijn magnifiek, met in de verte zelfs Bryce Canyon. 

De tweede trail is de Panorama Trail. Je kunt hierbij een lange of een kortere variant lopen. We kiezen voor de kortere, die 5km lang is. Niet super bijzonder, maar bij vlagen toch wel interessant, omdat je dichtbij enorme pilaren komt waarbij je afvraagt hoe het toch mogelijk is dat ze blijven staan.

Als laatste doen we nog de Angels Palace Trail, die 2,5 km is en waar onze toch wel vermoeide benen nog wat moeten klimmen. De beloning is een mooi panorama over Kodachrome Basin, maar het kan ons niet veel meer bekoren. We zijn moe van de warmte en het vele lopen. We rijden nog een klein stukje door naar het gehucht Cannonville, waar we gaan genieten van onze rust.

Hotel

Grand Staircase Inn

Weer

2 – 20 graden

Aantal kilometer gereden

160 kilometer

Dag 4: Boulder City – Cedar City

By | 2019: Roadtrip with Dad | No Comments

Dag 4: Boulder City – Cedar City

Vandaag stond er aan het eind van de dag 22 km in 6 uur wandelen op de teller. Een lekkere dag dus. We reden vroeg vanuit Boulder City weg en reden via de I15 richting St George. Een beetje een saaie weg, al wordt het steeds mooier zodra je Arizona en Utah inrijd. De klokken worden ook verzet; het is in deze staat immers een uur later, dus de dag duurt een uur korter.

Om half 11 staan we klaar bij de trailhead in Snow Canyon State Park, dat dicht tegen St George aanligt. Het is niet enorm druk en het weer is prachtig. We beginnen bij de trailhead van de Red Sands Trail. Het leuke van dit park is dat het erg overzichtelijk is en dat vrijwel alle wandelingen met elkaar te verbinden zijn. We maken van te voren dan ook een mooie loop van enkele hikes, totaal 12 km. De hikes die we combineren zijn Hidden Pinyon, Petrified Dunes Trail, Butterfly Trail, White Rocks, Lava Flow, West Canyon Trail en ten slotte de Red Sand Trail. Al met al een prachtige wandeling met enorm veel variatie. Vooral de Petrified Dunes maken veel indruk en deden me een beetje denken aan Yant Flat. De oranje rotsen steken mooi af tegen de helder blauwe lucht; het is inmiddels 20 graden.

3 uur later staan we weer bij de auto en verorberen daar de lunch die we vanochtend bij de Albertsons kochtte: avocado, bagels en een yoghurtje. Daarna rijden we een klein half uur door naar Zion NP. We doen echter niet het bekende gedeelte aan, die kermis heb ik wel gehad. Ik zag laatst foto’s waar ik gewoon van schrok, zó druk. We bezoeken Kolob Canyons, wat een zeer goede zet werd. Bij het Visitor Center betalen we de fee en vervolgens rijden we de mooi, nieuw geasfalteerde weg op naar de trailhead van Taylor Creek Trail. Deze 10km lange wandeling leidt langs (en door) een mooi kreekje naar het eindpunt; twee natuurbogen in de prachtig oranje rotsen.

Het is niet druk en het werd een heerlijke wandeling. De terugweg was wat heftig, de benen voelden we nu wel en ook nu stonden we pas na 3 uur weer bij de auto. Het was nog maar een klein stukje rijden naar Cedar City, waar we lekker douchen en uitrusten. 

Hotel

Quality Inn Cedar City

Weer

15 – 22 graden

Aantal kilometer gereden

389 kilometer