Dag 4: Boulder City – Cedar City

Vandaag stond er aan het eind van de dag 22 km in 6 uur wandelen op de teller. Een lekkere dag dus. We reden vroeg vanuit Boulder City weg en reden via de I15 richting St George. Een beetje een saaie weg, al wordt het steeds mooier zodra je Arizona en Utah inrijd. De klokken worden ook verzet; het is in deze staat immers een uur later, dus de dag duurt een uur korter.

Om half 11 staan we klaar bij de trailhead in Snow Canyon State Park, dat dicht tegen St George aanligt. Het is niet enorm druk en het weer is prachtig. We beginnen bij de trailhead van de Red Sands Trail. Het leuke van dit park is dat het erg overzichtelijk is en dat vrijwel alle wandelingen met elkaar te verbinden zijn. We maken van te voren dan ook een mooie loop van enkele hikes, totaal 12 km. De hikes die we combineren zijn Hidden Pinyon, Petrified Dunes Trail, Butterfly Trail, White Rocks, Lava Flow, West Canyon Trail en ten slotte de Red Sand Trail. Al met al een prachtige wandeling met enorm veel variatie. Vooral de Petrified Dunes maken veel indruk en deden me een beetje denken aan Yant Flat. De oranje rotsen steken mooi af tegen de helder blauwe lucht; het is inmiddels 20 graden.

3 uur later staan we weer bij de auto en verorberen daar de lunch die we vanochtend bij de Albertsons kochtte: avocado, bagels en een yoghurtje. Daarna rijden we een klein half uur door naar Zion NP. We doen echter niet het bekende gedeelte aan, die kermis heb ik wel gehad. Ik zag laatst foto’s waar ik gewoon van schrok, zó druk. We bezoeken Kolob Canyons, wat een zeer goede zet werd. Bij het Visitor Center betalen we de fee en vervolgens rijden we de mooi, nieuw geasfalteerde weg op naar de trailhead van Taylor Creek Trail. Deze 10km lange wandeling leidt langs (en door) een mooi kreekje naar het eindpunt; twee natuurbogen in de prachtig oranje rotsen.

Het is niet druk en het werd een heerlijke wandeling. De terugweg was wat heftig, de benen voelden we nu wel en ook nu stonden we pas na 3 uur weer bij de auto. Het was nog maar een klein stukje rijden naar Cedar City, waar we lekker douchen en uitrusten. 

Hotel

Quality Inn Cedar City

Weer

15 – 22 graden

Aantal kilometer gereden

389 kilometer