Dag 2: Los Angeles – Lone Pine

Vandaag al iets later wakker. De klok wijst zes uur aan, een prima tijd om de dag rustig te beginnen. We pakken onze spullen in en organiseren alles zo dat het een logische plek in de auto heeft. We ontbijten nog bij Panera Bread in LA en laten deze stad dan achter ons. Ik heb zin in de komende dagen.

We zetten koers naar het noorden, richting onze eindbestemming Lone Pine. Voordat we daar zijn passeren we halverwege nog een klein State Park, te weten Red Rock Canyon State Park. Deze ligt feitelijk direct aan de doorlopende snelweg richting het noorden, dus echt te missen is het niet.

De zon schijnt flink en het is een heerlijke 22 graden. Niet slecht voor een maandag in maart. Heel veel is er niet te doen in het park. We beginnen met een korte wandeling, genaamd de Red Rock Nature Trail. Deze loopt langs mooie rotsformaties en leidt een stuk de woestijn in. Wat vooral erg mooi is: de woestijn staat machtig mooi in bloei. Talloze bloemen in alle kleuren sieren het landschap. Er hangt zelfs een zoete geur in de lucht. Na een half uur komen we weer terug bij de auto, die nog steeds moederziel alleen staat.

Als we een meter of 600 doorrijden komen we aan bij de tweede hike in dit parkje. De Hagen Canyon Nature Trail. Deze is wat langer en biedt ook meer variatie. Ook hier weer een weelde van bloemen en ook de Yucca bomen staan mooi in bloem. De wandeling duurt al met al een uurtje en is een mooie opwarmer voor de komende dagen.

We rijden dan verder door richting Lone Pine. Dat duurt iets meer dan een uurtje. Als we het stadje bereikt hebben rijden we echter nog een klein kwartiertje door, om het Manzanar Historic Site te bezoeken. Hier zaten Japanse gevangenen ten tijden van de Tweede Wereldoorlog. Ooit huisvestte hier 10.000 Japanners, maar er staan slechts nog enkele barakken. Er is wel een prachtig informatief museum en je kunt met de auto het grote terrein verkennen. Het was een heerlijke 21 graden, maar er waaide een enorm harde wind.

De mooie, rijkelijk besneeuwde toppen van de Sierra Nevada gaven de achtergrond van dit decor een adembenemende sfeer. Na een uurtje reden we terug naar Lone Pine en zette meteen door naar de Alabama Hills. 

De strak blauwe lucht en de heerlijke zon maakte van de volgende wandeling een feestje; de Arch Loop. Ik had hier eigenlijk best wat mensen verwacht, aangezien ik de Mobius Arch regelmatig op Instagram voorbij zie komen. Maar niets van dat al. Er staat slechts één andere auto bij de trailhead en we komen de hele wandeling niemand tegen. Zowel pa als ik zijn compleet in ons element en kijken voor verwondering om ons heen. Ik was er al eens eerder, maar vandaag maakt het extra veel indruk, ook door de prachtige bergtoppen vol sneeuw. We maken mooie foto’s van de Mobius Arch en vinden ook de Lathe Arch, die ik de vorige keer niet kon vinden.

We rijden daarna nog een heel deel van de Whitney Portal Road richting de Sierra’s, maar na een tijdje is de weg wegens winterse omstandigheden gesloten. Om zes uur doen we de deur van ons hotel open en besluiten de rest van de avond uit te rusten.

Hotel

Dow Villa Hotel

Weer

18-23 graden

Aantal kilometer gereden

378 kilometer

Daniel

Author Daniel

More posts by Daniel

Join the discussion One Comment

Leave a Reply