Dag 3: Lone Pine – Boulder City

Vandaag zou een lange rijdag worden. Als we rond zes uur wakker worden is het eerst tijd voor het ontbijt. Dat halen we voor dag en dauw bij Alabama Hills Cafe & Bakery, een echte aanrader. We halen er een breakfast burrito en een flinke kom vers fruit, to go. We willen namelijk de zonsopkomst bekijken bij de Alabama Hills. We checken uit bij het prachtig gelegen Dow Villa Motel en rijden dan een kwartiertje naar de Hills.

Als we er net zijn begint het eerste zonlicht zich al te laten zien. We klauteren een flink stuk op de rotsen en zien het gouden licht prachtig neerdalen op de Sierra Nevada. Er is verder niemand, een perfect momentje zo. Wel fris, maar, zoals ze in Brabant zeggen: dan hedde ok wa.

Als het ontbijt achter de kiezen is en de zon er echt is rijden we terug naar Lone Pine en gooien de tank vol. We rijden richting Death Valley en stoppen af en toe om de prachtige bergketen nogmaals te fotograferen. Als we Death Valley dan eindelijk bereiken is het toch al 20 graden, en het is pas half negen. Als eerste doen we Father Crowley Point aan. Er ligt een kleine dirtroad naast de parking en deze rijd ik zelfverzekerd op. De weg ligt er echter zó slecht bij dat ik er geen goed gevoel bij heb. We stappen dan ook uit en lopen het laatste stukje. En wat schetst onze verbazing; er staat gewoon een gammele camper geparkeerd! Die heeft een mooi plekje gevonden, maar wel lef om zo’n weg te berijden met je camper.

Het uitzicht is overigens prachtig. We rijden daarna door naar de Mesquite Sand Dunes en komen er dan voor het eerst achter dat het al best heel druk is. Sterker nog, het wemelt er van de auto’s. Het is pas maart en zelfs deze maanden worden langzaam maar zeker drukker en drukker? Het zijn veelal Amerikanen die we tegenkomen en het is Spring Break, want we zien ook best veel gezinnen met jonge kinderen.

Desalniettemin zal het de trend van de dag blijken; als we verder rijden en stoppen bij de trailhead van Golden Canyon is het een drukte van jewelste. Ik ben dat niet gewend en zeker niet in Death Valley. We moeten de auto ver van de trailhead langs de kant van de weg parkeren.

Als we de wandeling eenmaal beginnen valt de drukte op de trail zelf wel mee. Af en toe komen we bosjes mensen tegen maar niet enorm storend. De temperatuur is dan al aardig warm overigens. We wandelen de trail tot aan Red Cathedral en komen anderhalf uur later terug bij de auto.

Vervolgens doen we de overige bezienswaardigheden aan de Badwater Road aan, die overigens pas eergister weer is opengegaan na hevige floods. We bezoeken dus Devils Golf Course, Artis Road (en Palette), Badwater Basin en lopen nog de korte trail naar Natural Bridge, die nog best pittig is met 30 graden en geen schaduw.

Het is inmiddels 3 uur en we moeten nog 2 uur rijden naar ons hotel in Boulder City. We bezoeken onderweg nog wel Zabriskie Point, waar het wel de Efteling lijkt zo druk. Gelukkig vinden we wel een parkeerplaatsje, maar ik hoop toch vooral dat het niet zó druk is bij de overige parken die we nog bezoeken.

Hotel

Quality Inn 

Weer

22 – 30 graden

Aantal kilometer gereden

466 kilometer